MESKİ Üniversite öğrencilerini suyun serüveni hakkında bilgilendirdi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüği ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Berdan'dan Bardağa Suyun Serüveni' konulu konfensla MEÜ öğrencileri 'Mersin'de su yönetimi, Berdan içmesuyu arıtma tesisi, su kullanımı ve tasarrufu' konularında bilgilendirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MESKİ Üniversite öğrencilerini suyun serüveni hakkında bilgilendirdi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüği ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Berdan'dan Bardağa Suyun Serüveni' konulu konfensla MEÜ öğrencileri 'Mersin'de su yönetimi, Berdan içmesuyu arıtma tesisi, su kullanımı ve tasarrufu' konularında bilgilendirildi.

MEÜ Uğur Oral Toplantı Salonu' nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, MEÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Burak Çimen, MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen ve MESKİ yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan MEÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Tuncay Turaboğlu, Son zamanlarda yapılan stratejik analizler sonucu gelecekte enerjinin yanında insan kullanımına yönelik suyun çok daha önemli hale geldiğini belirtti. Turaboğlu, "Biz ülkemizi su bakımından zengin olarak nitelendirsek de yapılan araştırmalar bunun böyle olmadığını gösteriyor. Bu da mevcut su kaynaklarını daha etkin biçimde kullanmayı önemli kılıyor. Bu yüzden bu konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen ise "MESKİ Genel Müdürlüğümüz eğitime ve kamuoyunu bilgilendirmeye büyük önem vermektedir. Bugüne kadar bu konuda bizden desteğini esirgemeyen MEÜ'ye çok teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de işbirliğine devam edeceğiz. Marka şehir olma yolunda ilerleyen bir şehir olarak su ve çevre konularında üniversitemiz ile bilgi paylaşımı yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Yapacakları çalışmalarda üniversitemize ne zaman isterlerse bizde memnuniyetle destek olacağız. Bu işbirliği Mersinimizin gelişmesi açısından önemlidir" diye konuştu.

Konferansın ardından MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen'e, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş tarafından teşekkür plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber